BLEND KAHVE NEDİR, NASIL YAPILIR?

Öğütülmüş ya da çekirdek kahve satın alırken birçok niteliğe dikkat ederek karar veririz.

Sayısız faktörün rol oynadığı bu niteliklerden biri de kahvenin kökenidir. Yani hangi yöreye ait olduğu ya da üretiminde hangi çekirdek türü kullanıldığıdır. Bu seçenekler arasında Kenya, Kosta Rika, Brezilya gibi spesifik bölgeleri bulabileceğimiz gibi hemen her markada şöyle bir alternatif de görürüz:

Blend Kahve Nedir?

Yazımıza konu olan blend kahveyi anlayabilmek için öncelikle tek kökenli kahvenin, yani blend olmayanın ne olduğunu öğrenmek gerekir. Tek kökenli olarak adlandırılan kahve çeşidi, adından da anlayabileceğimiz gibi aynı bölgeden elde edilmiş kahve çekirdekleriyle hazırlanan kahveyi ifade eder.

İngilizce karşılığı “single origin coffee” olan bu kahve, yetiştiği toprakların adıyla adlandırılıp yalnızca o coğrafyanın orijinal özelliklerini taşır.

Çoğunlukla Arabica çekirdeklerinden elde edilen tek kökenli kahveler, kendilerini oluşturan notaları hep aynı lezzette sunmalarıyla karakterizedir. Öte yandan bunlar; orijinal tatları, yüksek maliyetleri ve zahmetli yetiştirilme koşulları sebebiyle fiyat skalası yüksek kahvelerdir.